Konstresa till Norrköping

Ståhl Collection är en privat konstsamling där konstsamlaren Mikael Ståhl visar upp sin samling på en yta om ca 1900 kvm i en gammal yllefabrik. Samlingen innehåller bland annat samtida måleri, skulpturer, psykedeliskt broderi och ett åtta meter långt konstverk.

Norrköpings konstmuseum har en av Sveriges främsta konstsamlingar med svensk modernism och samtidskonst. Här finns också en av landets största grafiksamlingar. Utställningarna sätter fokus på enskilda konstnärskap eller är tematiska med internationella utblickar. Utställningarna «Anna Sjödahl – all denna jävla lycka» och «Rebeller & Mademoiseller – Toll, Kleen, Rudbeck» pågår vid vårt besök.

Eftersom vi besöker Ståhl Collection och konstmuseet en lördag , kan inte någon guide erbjudas oss på något av ställena. Samtidigt är vi övertygade om att konsten presenteras så att vi, trots avsaknad av guide, kan få vår upplevelse.

För att ge tid åt konsten och staden och det egna tyckandet och smaken, arrangerar vi inte en gemensam lunch men vi kommer att skicka ut förslag på lunchrestauranger några dagar före resan.

Anmälan: Konstresa till Norrköping
När: Lördag den 30 oktober
Var: Buss utgår från Stadshusets baksida, Nyköping.
Tid: 10.00 (kom gärna 09.45). Hemkomst cirka 17.00.
Pris: 300 kr inklusive bussresa och inträde. (350 kr för icke-medlemmar.)

Anmälan: Ring direkt till Forssjö Buss 0150-39171, inbetalning till Forssjö Buss Bg 5862-6565. Sista anmälningsdag: 20 oktober.